Çevreme Duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum projesi kapsamında Proje Koordinatörü Öğretmenimiz Ayşenur SEÇKİN rehberliğinde öğrencilerimiz kompost yapım sürecine dahil oldular. Kompost yaparken temelde yeşil ve kahverengi renkte olmak üzere iki tür malzeme kullandılar. Yeşil yapraklı sebzeler, otlar, meyveler, çay posaları, yumurta kabukları ve kahve telveleri gibi taze ve ıslak atıklar, yeşil malzemeler grubunda değerlendirilirken ;ağaç ve dal parçaları, kurumuş yapraklar ve otlar, kağıt parçaları ve kuruyemiş kabukları gibi kuru atıklar ise kahverengi malzemeler kategorisinde yer aldı. Öğretmenimiz Ayşenur SEÇKİN süreçle ilgili olarak; Derslerimizde organik atıkların değerlendirilmesi üzerine konuştuk. Günümüzde dünyada yaşanan çevresel birçok problemin kaynağı olan yanlış uygulamaları degiştirmenin önemi üzerinde durduk. Organik atıkları geri dönüştürme yöntemi olan kompostun nasıl yapılması gerektiği üzerinde durduk.Kompost Yapımı ile ilgili temel bilgileri öğrendikten sonra gönüllü öğrencilerimizle kompost yaptık.Evden getirdiğimiz ve okulda çıkan atıklarla düzenli olarak kompostumuzu besledik. Halen takibini yapıyoruz. Bahar aylarında kompost yani organik doğal atık gübremizi toprakla buluşturmayı planlıyoruz açıklamalarında bulundu.Öğretmenimiz Ayşenur SEÇKİN'e ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.