ANKARA / SİNCAN - Şehit Necati Tunalı Ortaokulu

Ara

OKUL VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullar ve imam hatip okulları, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il/ilçe spor müdürlükleri/Gençlik merkezleri ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Diyanet Gençlik Merkezleri iş birliğinde yürütülmekte olan bir projedir. Sincan  ilçesinde projenin yürütüldüğü pilot okul olarak okulumuz belirlenmiş olup, bu proje "Değerler  Kulübü" çatısı altında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ayşenur Seçkin  ve Diyanet Gençlik Merkezi Temelli Sorumlusu Harun Aslan Hocamız tarafından yürütülmektedir. Proje kapsamında öğrencilerle çevre temizliğinin önemi hakkında görüşülerek öğrencilere temiz çevre bilinci kazandırılması amacıyla okul ve çevre temizliği etkinliği yapılmıştır. Ayşenur SEÇKİN öğretmenimize, Diyanet Gençlik Merkezi Temelli Sorumlusu Harun Aslan Hocamıza ve öğrencilerimize teşekkürler.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliği

Mili Ağaçlandırma Günü,  ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı, daha yaşanabilir kılmak için bir farkındalık ve fidanları toprakla buluşturma günüdür.

Biz de bugünün anlam ve önemine uygun olarak Okul Müdürümüz Volkan Çarıklı, Şehit Necati Tunalı'nın oğlu Necmi Tunalı ve Diyanet Gençlik Merkezi Sorumlusu Harun Aslan Hocamızın da katılımlarıyla okul bahçemizde fidan dikme etkinliği yaptık.  Beden Eğitimi öğretmenimiz Mahmut Sarıkaya'nın rehberliğinde de önceden dikilen fidanlarımızın bakımını yaptık.  Okul Müdürümüz Volkan Çarıklı, Şehit Necati Tunalı'nın oğlu Necmi Tunalı ve Diyanet Gençlik Merkezi Sorumlusu Harun Aslan Hocamıza,  Beden Eğitimi öğretmenimiz Mahmut Sarıkaya'ya, Değerler Kulübü Koordinatör Öğretmenimiz Ayşenur SEÇKİN' e ve öğrencilerimize teşekkürler.

DEĞERLER KLÜBÜ TOPLANTILARI

Okulda ders aralarında bilgilendirme ve yürüttüğümüz etkinlikleri değerlendirme toplantıları yaptık.

Ayrıca belli aralıklarla klüp öğrencilerimizle toplanarak aşağıda belirtilen konu başlıklarında okul sonrası dersler yaptık.

- Çevre ve İnsan

- Çevre Koruma Bilinci

-Doğa ve Doğal Kaynaklar

-Çevre Kirliliği

- Çevre ve İsraf

-Tasarruf

- Sıfır Atık- Geri Dönüşüm

- Kompost Yapmanın Önemi

-  Kompostun Faydaları

- Kompost Yapımı

Proje Koordinatör Öğretmenimiz Ayşenur SEÇKİN ve Diyanet Gençlik Merkezi sorumlusu Harun Aslan Hocamıza da  katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Çevreme Duyarlıyım değerlerime sahip çıkıyorum projesi kapsamında Proje Koordinatörü Öğretmenimiz Ayşenur SEÇKİN rehberliğinde öğrencilerimiz kompost yapım sürecine dahil oldular.  Kompost yaparken temelde yeşil ve kahverengi renkte olmak üzere iki tür malzeme kullandılar. Yeşil yapraklı sebzeler, otlar, meyveler, çay posaları, yumurta kabukları ve kahve telveleri gibi taze ve ıslak atıklar, yeşil malzemeler grubunda değerlendirilirken ;ağaç ve dal parçaları, kurumuş yapraklar ve otlar, kağıt parçaları ve kuruyemiş kabukları gibi kuru atıklar ise kahverengi malzemeler kategorisinde yer aldı. Öğretmenimiz Ayşenur SEÇKİN süreçle ilgili olarak; Derslerimizde organik atıkların değerlendirilmesi üzerine konuştuk. Günümüzde dünyada yaşanan çevresel birçok problemin kaynağı  olan yanlış uygulamaları degiştirmenin önemi üzerinde durduk. Organik atıkları geri dönüştürme yöntemi olan kompostun nasıl yapılması gerektiği üzerinde durduk.Kompost Yapımı ile ilgili temel bilgileri öğrendikten sonra gönüllü öğrencilerimizle kompost yaptık.Evden getirdiğimiz ve okulda çıkan atıklarla düzenli olarak kompostumuzu besledik. Halen takibini yapıyoruz. Bahar aylarında kompost yani organik doğal atık gübremizi toprakla buluşturmayı planlıyoruz açıklamalarında bulundu.Öğretmenimiz Ayşenur SEÇKİN'e ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Şehit Necati Tunalı Ortaokulu olarak Değerler Kulübü öğrencileriyle Aralık Ayı Değer Kahramanımız Mehmet Akif Ersoy'u daha iyi tanımak ve anlamak için "Mehmet Akif Ersoy'un Evi " Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi ve Hamamönündeki kültürel miraslarımızı tanıtmak amacıyla gezi düzenledik. gezi düzenledik. Gezide öncesinde ve esnasında Mehmet Akif'i ile ilgili sohbet ve bilgi paylaşımı yaptık. Ardından "Şairler ve Yazarlar Evi" müzesini ziyaret ettik. Gezi sonunda sonunda Millet Bahçesi Diyanet Gençlik Merkezinde yemek yedik. Öğrencilerimizle bahçenin park kısmında güzel vakit geçirdik.Gezide emeği geçen Ayşenur SEÇKİN ,Gonca GÜNGÖR ÇİĞDEM öğretmenlerimize ayrıca organizasyonu yapan ve bize eşlik eden Diyanet Gençlik Merkezi sorumlusu Harun Aslan Hocamıza da  katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında 8. sınıf öğrencilerimizle Sincan'da bulunan ASO Teknik Koleji, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi ve Erman Ilıcak Fen Lisesine gezi düzenledik. Gezide öğrencilerimize rehberlik eden Seçil ÖZDEMİR ve Erhan AKBAŞ öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENİMİZİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRDİK. BU KAPSAMDA OKUL MÜDÜRÜMÜZ VE OKUL MÜDÜR YARDIMCIMIZ ÖĞRETMENLERİMİZİ DERSLERİNDE ZİYARET EDEREK TEBRİKLERİNİ İLETTİLER. TÖRENDE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ. TÜM ÖĞRETMENLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN DİLEKLERİMİZLE..